SLO

To poletje prihaja v Argentino Prvi cikel slovenskega filma, ki se bo odvijal v Cordobi. Glavni namen projekta je predstavitev slovenske kinematografije in s tem tudi slovenske kulture v našem mestu.
Córdoba je eno najpomembnejših kulturnih središč v Argentini. Državna univerza v Cordobi (Universidad Nacional de Córdoba), najstarejša univerza v Argentini, je bila ustanovljena leta 1613. V zadnjem času so tukajšnji prebivalci in študentje pokazali zanimanje za neodvisno kinematografijo, zato menimo, da z našim projektom lahko Slovenijo predstavimo na nekoliko drugačen, poseben način.
Ljubitelji sedme umetnosti bodo znova prišli na svoj račun, dogodek pa je posebnega pomena predvsem za potomce Slovencev v Argentini, ki bodo prvič imeli edinstveno priložnost, da si ogledajo slovenske filme s podnapisi v španskem jeziku. Dogodek bo potekal med 23. in 26. junijem v mestni kinoteki Cineclub Municipal Hugo del Carril kot poklon 20. obletnici neodvisnosti Slovenije. Slovenijo bomo Cordobi ponosno predstavili.